Efterlysning av svenska reportage

Är vi fortfarande inte värdiga offer? Inte ens om det är en naturkatastrof? Ska politik lägga sig som en blöt filt över dem som just nu håller på att drunkna?
Ja om man ska tro Johan Cronemans krönika  är det precis så.

Enligt Johan Croneman beror det på att Balkan är längst ner på den europeiska rangordningsskalan och därför struntar media i att rapportera om en av de värsta naturkatastroferna på över hundra år.
I så fall ytterst cyniskt och arrogant. Jag vill ogärna tro att det är så illa men är inte förvånad om det ligger något i hans analys.

I Sverige bor det över hundratusen människor med rötter i Balkan. Vi har funnits i Sverige ända sen 60-talet. Vi har släkt kvar på Balkan.Vi vill veta vad som händer på Balkan. Varje dag vill vi veta och få information. Vi finns och vi bryr oss om våra nära och kära.

Jag efterlyser fler reportage om hur vi i Sverige kan hjälpa människorna på Balkan. Akut hjälpa med barnmat och blöjor. Kläder och filtar. Och pengar för att återuppbygga.

Här kommer ett tips till svenska journalister:
Det pågår en insamling till hjälpbehövande via Serbernas Riksförbund i Sverige. Gör ett reportage och tipsa allmänheten så att fler kan hjälpa till. Insamlingen pågår hela veckan i Solna.

Det är bråttom. Tack på förhand.

Uppdaterat 1: Läste precis på facebook att badbaljor till bebisar efterfrågas.

Uppdaterat 2: Läste precis på facebook att två lastbilar fulla med förnödenheter har gått från Serbiska föreningen i Solna till flygplatsen. Frivilliga har packat  och gjort i ordning kartonger i flera dygn.

Uppdaterat 3: Läste precis på facebook att på fredag den 23 maj klockan 19.00 anordnas en fotbollsturnering i Brännkyrkahallen, Hägersten till förmån för de drabbade på Balkan.

 

Annonser

Om Snövit Snežana Janson

Författare till boken Sverige, juggarna och jag. Bloggar om identitet, migration och integration. Och allt som ryms däremellan. Visa alla inlägg av Snövit Snežana Janson

2 responses to “Efterlysning av svenska reportage

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: